Welkom op de Alpha-cursus

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De Alpha-cursus is iets voor jou als je ... meer wilt weten over het christelijk geloof ...wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde ... nieuwe mensen wilt ontmoeten ... je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen ... De cursus duurt twaalf weken, waarbij we wekelijks bij elkaar komen, te beginnen met een maaltijd.

Tijdens de cursus gaat het onder meer over: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Hoe relevant is het christelijk geloof? Wat bedoel je met 'leiding van God'? De Alpha-cursus is in de jaren '70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton Church in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich razendsnel over Engeland en Europa en vervolgens ook andere delen van de wereld.

Op dit moment wordt de cursus in 169 landen gegeven. In Nederland hebben al meer dan 200.000 mensen de cursus gevolgd. De cursus in Hoek van Holland wordt geleid door ds. Pieter van der Ende van de Protestantse gemeente en Mieke Jansen op de Haar van de Evangelische gemeente. De cursus staat voor iedereen open van alle leeftijden. De kosten zijn laag (vergoeding maaltijd, aanschaf boekje), en als je krap bij kas zit, is er ook een oplossing. De cursus start in de tweede week van februari (8-12 feb), afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers (overdag of 's avonds).

Voor info en aanmelding: ds. Pieter van der Ende, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0174 237902

Adres samenkomsten

Lokaal cultureel centrum