Een aantal maal per jaar komen afgevaardigden van de drie Hoekse kerken (Prot., RK, Evang.) bij elkaar om te praten over wat we zoal met elkaar zouden kunnen doen. Vooralsnog richt zich dat vooral op gezamenlijke vieringen, al wordt er ook nagedacht op welke andere terreinen we samen op zouden kunnen trekken. Door het jaar heen gaat het nu om de volgende activiteiten:

- gezamenlijke invulling voor de week van gebed voor de eenheid van christenen (3e week van januari)

- viering op wereldgebedsdag (dit jaar op 4 maart)

- afvaardiging spreker voor 4 mei-bijeenkomst

- Pinksterviering op het Brinkplein (15 mei)

- Ontmoetingszondag in september - afgelopen jaren noemden we dat de ‘startzondag’, maar voor verschillende afgevaardigden was dat niet echt de start, en bleek er in de eigen gemeente alsnog een ‘start’zondag gehouden te worden (waarmee het eigen kerkelijk seizoen wordt ingeluid). De gezamenlijke viering en de daaropvolgende activiteiten en ontmoetingen worden echter wel op prijs gesteld, die willen we behouden. Daarom is besloten de oecumenische viering te verbinden aan de Vredesweek. Sinds 1967 bestaat (in elk geval in Nederland) de Vredesweek, altijd in de week van 21 september want dat is de Internationale Dag van de Vrede. Dit jaar is de Vredesweek van 17 – 25 september. We willen in die week een aantal gezamenlijke activiteiten ontplooien en dat afsluiten met een gezamenlijke dienst op 25 september.

- A Festival of Lessons and Carols op vierde adventszondag

- door het jaar heen een aantal zangavonden (bijv. een muzikaal verhaal, in traditie van Taizé, in het teken van Israël) 

Ook is er afgesproken om elkaar zoveel mogelijk op de hoogte te houden van elkaars activiteiten, zodat gemeenteleden over en weer ook kunnen aanschuiven bij wat er zoal georganiseerd wordt. In dat verband wil ik ook wijzen op de verschillende websites:www.rkwestland.nl  en www.pghvh.nl 

Vanuit de RK-kerk daarom aandacht voor het volgende: In 2016 wordt een 10-tal avonden georganiseerd met als onderwerp 'catechese'. De avonden worden ondersteund door pastoraal werkster Els Geelen, aan de hand van de recente DVD-serie 'CATHOLICISM'. De avonden worden gehouden in de kerkzaal "Het Schip", De Cordesstraat 27-29, naast de Egbertuskerk. De serie DVD's laten in elk deel van circa 45 minuten iets van het geloof, riten, bijbel, wetenswaardigheden en heel veel interessante beelden zien. De spreker is Rev. Robert 24 Barron, een Amerikaanse priester, die in heldere taal zijn boeiende verhaal doet. De spreker spreekt Engels, maar de hele serie is Nederlands ondertiteld. De opnamen zijn gemaakt in 15 verschillende landen op 50 plaatsen. Zo zie je bijvoorbeeld het Meer van Galilea, waar Jezus volgens Matt. 5 de bergrede hield. Maar ook Jeruzalem en allerlei plaatsen in de wereld, die iets in het Christendom betekenen. De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. Het schema is als volgt: Donderdag 25 februari: Jezus, God en mens; Christus is de beloofde Messias en openbaart God. (opnamen in Israël, Jeruzalem en Rome) En verder op donderdag 31 maart, 21 april, 26 mei, 30 juni, 25 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november, 15 december

U bent van harte welkom. Zie ook http://www.rkwestland.nl/hoek-van-hollandheenweg/activiteiten/ 

 

namens de Raad van Kerken Hoek van Holland, ds. Pieter van der Ende (vz), Adriaan Blokzijl (secr)

 

Adres samenkomsten

Lokaal cultureel centrum
'De Hoekstee'

Mercatorweg 50
Hoek van Holland

Samenkomsten

Iedere zondag van 10:00 - 11:30
Crèche + Kinderdiensten aanwezig

Contact

Secretariaat / EG de Bazuin

Postadres
H. Meijboomstraat 29
3151 CW Hoek van Holland

  • 0174- 383 706
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.