Kliederkerk Hoek van Holland

Zondag 27 mei was het zover! De 3e Kliederkerkbijeenkomst in Hoek van Holland op een warme zomerse zondag in mei. De eerste twee bijeenkomsten stonden verhalen uit het Oude Testament centraal.  We hebben het verhaal van de schepping  en van Noach beleeft.  Dit keer wilden we de kinderen en hun (groot)ouders kennis laten maken met Jezus, de goede Herder. Wat is het fijn als de kinderen onthouden dat Jezus je altijd zoekt, je bij naam kent en een feest geeft als Hij je weer gevonden heeft!

 

Bij de start van de Kliederkerk was er een herder op het scoutingterrein. Hij miste een schaapje, Wolly, en hij was bang dat hij buiten het hek was gekomen. Aan de hand van een speurtocht zijn de kinderen met hun (groot)ouders op pad gegaan in het Rooms Duin. Onderweg kwamen ze van alles tegen dat te maken had met  het verhaal van het verloren schaap en natuurlijk moest er goed worden opgelet, want misschien vonden ze het verloren schaap wel! Bij elke opdracht waren er letters te verdienen die aan het einde van de speurtocht een zin vormden.  Voor de (groot)ouders waren er voor onderweg wat ‘ meeneem-vragen’  om samen over te praten tijdens het wandelen.

Bij terugkomst op het scoutingterrein was er een korte viering waarin we zongen over de Goede Herder en ook het verhaal verteld kregen. En net als in het verhaal was er een feestmaaltijd, omdat de Goede Herder zijn verloren schaap had gevonden. Hij vind ook ons, jou en mij, als we even afdwalen. Dat is een waardevolle gedachte om mee te nemen!

 

Na de zomervakantie is de volgende Kliederkerk. We kijken er nu al naar uit om jullie weer te ontmoeten en samen te ontdekken, vieren en de eten!

 

De kerngroep Kliederkerk, 

Jan van Loenen, Janine Jonas, Ger Schaap, Christien Qualm en Yvonne Spaan

Adres samenkomsten

Lokaal cultureel centrum
'De Hoekstee'

Mercatorweg 50
Hoek van Holland

Samenkomsten

Iedere zondag van 10:00 - 11:30
Crèche + Kinderdiensten aanwezig

Contact

Secretariaat / EG de Bazuin

Postadres
H. Meijboomstraat 29
3151 CW Hoek van Holland

  • 0174- 383 706
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.