Van 15 tot 17 augustus was er voor de derde keer de VakantieBijbelClub in HvH. Met het thema 'de bouwplaats' zijn de kinderen op verschillende manieren bezig geweest en hebben ze een fijne tijd met elkaar gehad.

.....dat onze muziek- zang en geluidsgroep soms zondags om 09:30 uur al begint?

Een aantal maal per jaar komen afgevaardigden van de drie Hoekse kerken (Prot., RK, Evang.) bij elkaar om te praten over wat we zoal met elkaar zouden kunnen doen. Vooralsnog richt zich dat vooral op gezamenlijke vieringen, al wordt er ook nagedacht op welke andere terreinen we samen op zouden kunnen trekken. Door het jaar heen gaat het nu om de volgende activiteiten:

- gezamenlijke invulling voor de week van gebed voor de eenheid van christenen (3e week van januari)

- viering op wereldgebedsdag (dit jaar op 4 maart)

- afvaardiging spreker voor 4 mei-bijeenkomst

- Pinksterviering op het Brinkplein (15 mei)

- Ontmoetingszondag in september - afgelopen jaren noemden we dat de ‘startzondag’, maar voor verschillende afgevaardigden was dat niet echt de start, en bleek er in de eigen gemeente alsnog een ‘start’zondag gehouden te worden (waarmee het eigen kerkelijk seizoen wordt ingeluid). De gezamenlijke viering en de daaropvolgende activiteiten en ontmoetingen worden echter wel op prijs gesteld, die willen we behouden. Daarom is besloten de oecumenische viering te verbinden aan de Vredesweek. Sinds 1967 bestaat (in elk geval in Nederland) de Vredesweek, altijd in de week van 21 september want dat is de Internationale Dag van de Vrede. Dit jaar is de Vredesweek van 17 – 25 september. We willen in die week een aantal gezamenlijke activiteiten ontplooien en dat afsluiten met een gezamenlijke dienst op 25 september.

- A Festival of Lessons and Carols op vierde adventszondag

- door het jaar heen een aantal zangavonden (bijv. een muzikaal verhaal, in traditie van Taizé, in het teken van Israël)

Ook is er afgesproken om elkaar zoveel mogelijk op de hoogte te houden van elkaars activiteiten, zodat gemeenteleden over en weer ook kunnen aanschuiven bij wat er zoal georganiseerd wordt. In dat verband wil ik ook wijzen op de verschillende websites:www.rkwestland.nl  en www.pghvh.nl

Welkom op de Alpha-cursus

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De Alpha-cursus is iets voor jou als je ... meer wilt weten over het christelijk geloof ...wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde ... nieuwe mensen wilt ontmoeten ... je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen ... De cursus duurt twaalf weken, waarbij we wekelijks bij elkaar komen, te beginnen met een maaltijd.

Tijdens de cursus gaat het onder meer over: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Hoe relevant is het christelijk geloof? Wat bedoel je met 'leiding van God'? De Alpha-cursus is in de jaren '70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton Church in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich razendsnel over Engeland en Europa en vervolgens ook andere delen van de wereld.

Op dit moment wordt de cursus in 169 landen gegeven. In Nederland hebben al meer dan 200.000 mensen de cursus gevolgd. De cursus in Hoek van Holland wordt geleid door ds. Pieter van der Ende van de Protestantse gemeente en Mieke Jansen op de Haar van de Evangelische gemeente. De cursus staat voor iedereen open van alle leeftijden. De kosten zijn laag (vergoeding maaltijd, aanschaf boekje), en als je krap bij kas zit, is er ook een oplossing. De cursus start in de tweede week van februari (8-12 feb), afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers (overdag of 's avonds).

Voor info en aanmelding: ds. Pieter van der Ende, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0174 237902

Adres samenkomsten

Lokaal cultureel centrum