Van 15 tot 17 augustus was er voor de derde keer de VakantieBijbelClub in HvH. Met het thema 'de bouwplaats' zijn de kinderen op verschillende manieren bezig geweest en hebben ze een fijne tijd met elkaar gehad.

Een aantal maal per jaar komen afgevaardigden van de drie Hoekse kerken (Prot., RK, Evang.) bij elkaar om te praten over wat we zoal met elkaar zouden kunnen doen. Vooralsnog richt zich dat vooral op gezamenlijke vieringen, al wordt er ook nagedacht op welke andere terreinen we samen op zouden kunnen trekken. Door het jaar heen gaat het nu om de volgende activiteiten:

- gezamenlijke invulling voor de week van gebed voor de eenheid van christenen (3e week van januari)

- viering op wereldgebedsdag (dit jaar op 4 maart)

- afvaardiging spreker voor 4 mei-bijeenkomst

- Pinksterviering op het Brinkplein (15 mei)

- Ontmoetingszondag in september - afgelopen jaren noemden we dat de ‘startzondag’, maar voor verschillende afgevaardigden was dat niet echt de start, en bleek er in de eigen gemeente alsnog een ‘start’zondag gehouden te worden (waarmee het eigen kerkelijk seizoen wordt ingeluid). De gezamenlijke viering en de daaropvolgende activiteiten en ontmoetingen worden echter wel op prijs gesteld, die willen we behouden. Daarom is besloten de oecumenische viering te verbinden aan de Vredesweek. Sinds 1967 bestaat (in elk geval in Nederland) de Vredesweek, altijd in de week van 21 september want dat is de Internationale Dag van de Vrede. Dit jaar is de Vredesweek van 17 – 25 september. We willen in die week een aantal gezamenlijke activiteiten ontplooien en dat afsluiten met een gezamenlijke dienst op 25 september.

- A Festival of Lessons and Carols op vierde adventszondag

- door het jaar heen een aantal zangavonden (bijv. een muzikaal verhaal, in traditie van Taizé, in het teken van Israël)

Ook is er afgesproken om elkaar zoveel mogelijk op de hoogte te houden van elkaars activiteiten, zodat gemeenteleden over en weer ook kunnen aanschuiven bij wat er zoal georganiseerd wordt. In dat verband wil ik ook wijzen op de verschillende websites:www.rkwestland.nl  en www.pghvh.nl

Adres samenkomsten