Wij ondersteunen de volgende projecten:


Jan en Annette Wols

Lamogai / Papua New Guinea

Jan en Annette zijn betrokken bij het stichten en opbouwen van zelfstandige geloofsgemeenschappen in gebieden waar het Goede Nieuws van Christus nog niet eerder duidelijk in de taal van deze mensen is gebracht.

Eén van de belangrijke aspecten in het zelfstandig functioneren van deze mensen is dat zij goed en met begrip leren lezen. Dat helpt hen in het onderwijs en het contact met mensen buiten hun eigen taalgroep, maar bovenal bij het lezen van de Bijbel die vertaald wordt in hun eigen taal. De focus van het aandeel in het werk dat Annette doet is op het ontwerpen en opzetten van de alfabetiserings- programma’s voor iedere nieuwe taal die er geleerd wordt.

Samen werken zij aan de ondersteuning van de zelfstandige dorpsscholen in de verschillende taalgroepen. Onder andere bij het helpen voorzien van de schoolmaterialen, het maken van materiaal om de standaard van de scholen te verhogen en het opleiden van onderwijzers. Zodat mensen niet alleen leren lezen maar ook goed kunnen studeren en zelfstandig studies kunnen schrijven. Jan bezoek, ondersteund en bemoedigd nieuw gestichte gemeente in het gebied waar ze wonen en werken.


Voor persoonlijke verhalen, lees hun blog Jan en Annette 


Extra aandacht in de gemeente in februari, mei, augustus en november.
Albert en Esther Knoester

In Israël in Dimona

Al heel wat jaren mogen we als gemeente “de Bazuin” Albert en Esther Knoester ondersteunen voor het mooie werk dat zij doen in Dimona in Israël, “land van verleden, heden en toekomst.”

In 2010 openden zij gastvrij hun huis met de naam “Bron van levend water”. In 2011 kwam er de wekelijkse Bijbelkring en sinds 2015 is er eenmaal per maand op Sabbath morgen een samenkomst die inmiddels door gemiddeld 35 mensen worden bijgewoond.

Naast hun huisgemeente is er in 2019 een inloophuis in het centrum van Dimona geopend. Een prachtige locatie waar mensen kunnen binnenlopen voor koffie en een gesprek.

In 2020 is er een jong echtpaar, Igor en Julia, in Dimona komen wonen om hen bij te staan. Een verhoring van gebed voor Albert en Esther.

Naast hun werk in Dimona hebben ze ook goede contacten en samenwerking met andere Messias belijdende gemeenten in de Negev woestijn. En sinds kort is Albert ook oudste in de gemeente in Beer­Sheeva.

Gebed is van het allergrootste belang en is de motor waar alles om draait. Daarom vragen we u mee te bidden, opdat velen zicht mogen krijgen op de Messias, die de “Bron van Levens Water” is.

Albert en Esther zijn geheel afhankelijk van de steun van medegelovigen.


Voor persoonlijke verhalen, lees hun blog:  Albert en Ester Knoester


Extra aandacht in de gemeente in maart, juni, september en december.

 Ontwikkelings- en zendingswerk Albanië


Extra aandacht in de gemeente in januari, april, juli en oktober.

Adres samenkomsten

Huis van de Wijk
'de Hoekstee'

Mercatorweg 50
3151 CJ Hoek van Holland

Samenkomsten

Iedere zondag van 10:00 - 11:30
Crèche + Kinderdiensten aanwezig

Contact

Secretariaat / EG de Bazuin

Postadres
Gangesstraat 8
3151 JJ Hoek van Holland

  • 06 49461199
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste nieuws